Ungdom og søvn – møte i Oslo 17. november

I midten av november går søvnkonferansen ZZZ.2017 av stabelen i Oslo. Konferansen arrangeres for andre år på råd, og setter fokus på et stort og økende problem blant barn og unge: Mangel på søvn og hvile. En av innlederne under ZZZ.2017, psykolog og søvnforsker Mari Hysing, ber både samfunnet og foreldrene om å våkne opp. – Ungdommer får jevnt over to timer for lite søvn i døgnet, advarer Hysing.

Målgruppen for søvnkonferansen ZZZ.2017 er alle som jobber med barn og ungdom mellom 13 og 17 år, som helsesøstre, lærere, trenere og sykepleiere, i tillegg til foreldre og andre voksne som påvirker barn og unges døgnrytme og søvnrutiner.

Andre år på råd
Søvnkonferansen ZZZ arrangeres for andre år på rad, og samler noen av Norges fremste forskere og foredragsholdere innen tema som søvnforskning, hjerneforskning, toppidrett, idrettspsykologi og søvnteknologi.

ZZZ.2017 setter fokus på sammenhengen mellom søvn og hvile, helse, humør, livskvalitet, læring, mestring og prestasjoner. Arrangørene av ZZZ.2017-konferansen ønsker at økt fokus på søvn og hvile skal gi mer innsikt og forståelse for de store konsekvensene mangel på søvn og hvile har for samfunnet og folkehelsen. Og at dette over tid skal bidra til at verden sover bedre.

Helsesista årets programleder
Tale Maria Krohn Engvik er bedre kjent som «Helsesista», hele Norges helsesøster på Snapchat. Hun har over 30.000 følgere på sosiale media, og er sterkt engasjert i alt som barn og ungdom er opptatt av, deriblant søvn og søvnproblemer. Helsesista er årets programleder av ZZZ.2017.

ZZZ.2017 arrangeres i samarbeid mellom SOVno (Nasjonal kompetansetjeneste for søvnsykdommer), sengeprodusenten Wonderland AS, Norges Fotballforbund og Helsedirektoratet.

Dato: 17. november, kl. 09.30-16.00
Plass: UBC, Ullevaal stadion, Oslo

Del