Stand: Alt vi hadde med ble blåst bort!

–   Vi delte ut åtte hundre poser med materiell – og kunne sikkert ha delt ut mange flere, summerte Mette Figgé opp etter Foreningen for Søvnsykdommer hadde stand på Østlandske Lærerstevne. Hun er en engasjert representant for Søvnforeningen og siste helgen i oktober sto hun på stand på Høgskolen i Oslo og Akershus. Der ble Østlandske Lærerstevne holdt. Og Mette, som er varamann til styret som pårørende til en datter med idiopatisk hypersomni, brukte med glede mye av helgen på å snakke med folk om “søvnsaken”.

–  Jeg kunne sikkert delt ut tre hundre poser til, strålte hun fornøyd. I tillegg gikk fikk hun gitt bort alt hun hadde av materiell på bordet. Som Zzzznork-boken, DVD’er og mange ulike Somnus-blader. Blant annet 64 utgaver av bladet med bilde av datteren Karoline på forsiden  – og stor reportasje om datteren inni.

Det Mette kaller poser, inneholdt brosjyrer om søvnsykdommer, visittkort, og noen småting som refleks og handlevognmynter og sukkertøy. Mette delte stand med Norsk Epilepsiforbund som også hadde brosjyrer i posen.

–  Jeg er kjempefornøyd, og utrolig glad for muligheten til å treffe barnehageansatte og lærere i barneskolen. Det er veldig viktig at denne målgruppen får kunnskap om sykdommer som barn kan lide av. Jeg stiller gjerne opp en annen gang!

Hvis hun i løpet av de to dagene fikk spørsmål om barn og unges søvnproblemer svarte hun gjerne at slike problemer nok ikke var like fremtredende for 40 år siden, da barn vokste opp uten elektronisk hverdag.

Mette synes det var ekstra hyggelig at mange kom tilbake dagen etter og hadde nye spørsmål. Med andre ord helt tydelig at de hadde sjekket innholdet i posen.

–   Jeg tittet også bevisst i søppelbøtter for å se om noen bare hadde kastet materialet vårt – men jeg fant ikke noe. Bra – hva?

Stand lærerstevne (2)

Mette Figgé er en aktiv mor, som har søvndiagnoser i familien, og som gjerne stiller opp for andre.  Med smil og entusiasme delte hun ut informasjonsposer på Søvnforeningens stand i oktober.

Tekst og foto: Ellen Marie Arefjord

Del