Søvndyssende musikk utgitt til søvndagen i år

Britisk musiker har gjennom søvnløse netter på turné og senere som småbarnspappa komponert det han mener er musikk som garantert får deg til å sove.

Da britiske Tom Middleton tilbragte kveld etter kveld på scenen under musikkfestivaler og konserter på det glade 90-tall, kunne han ikke unngå å observere hvordan publikum danset og beveget seg. DJ-en la merke til hvordan menneskene beveget seg til ulik type musikk og kombinert med søvnløse netter på turné, tok musikeren med seg observasjonene inn i et søvn-eksperiment.

– Jeg utviklet et sett med ferdigheter, kan du si, og sammen med interessen for lyddesign har jeg skapt et verktøy for folk som sliter med søvnmangel og insomni, forteller Middleton til nyhetsbyrået AP.

Resultatet er et helt album fylt med musikk som skal hjelpe mennesker som av ulike grunner sliter med å sove. Komponisten anbefaler å lytte til albumet én time før du skal sove.

– Den første låta (av åtte) skal få deg til å slappe av og slippe alt av bekymringer og stress fra dagen. Deretter vil jeg fange oppmerksomheten din slik at du faktisk lytter ordentlig til neste låt, forklarer musikeren, og fortsetter:

– Så skjer det noe veldig interessant. Musikken får deg til å puste saktere og hjertefrekvensen din synker, og det samme skal i teorien blodtrykket ditt gjøre. 

De siste låtene i albumet skal ifølge Middleton få deg til å stoppe lyttingen slik at du faller i søvn.

– Dette er det mest utfordrende jeg har gjort i min karriere. Hvordan får man noen til å slutte å lytte til musikken din? spør han seg.

– Poenget med slutten av albumet er at låtene er uforutsigbare, uten repetitive mønster.

Middletons album «Sleep Better» utgis i forbindelse med den internasjonale søvndagen 16. mars. Du finner albumet på strømmetjenester som Spotify, sammen med et eget album laget for avslapping.

Del