Klar for innsamling til forskning på nesespray

Mange vil bidra til å forske på narkolepsimedisin. Nå venter ildsjelene bare på svar fra Forskningsrådet før de drar igang millioninnsamlingen.

– Det er helt tydelig at dette er noe som mange har behov for. De står og venter på å få tilgang til en medisin, sier Sonja Holterman.

 Søkte midler

Hun leder Forening for forskning på narkolepsi. Foreningen kommer stadig nærmere å få dratt igang forskningen på det som kan bli en behandling for narkolepsi.

Optinose, som har utviklet teknologien for medisinering gjennom nesen, har søkt Forskningsrådet om BIA-midler. Det står for «Brukerstyrt innovasjonsarena»; et støtteordning for forskning som tar utgangspunkt i bedriftene.

– Vi får svar i januar–februar på om vi får penger derfra. Hvis vi gjør det, setter vi igang en større innsamlingsaksjon, forteller Holterman.

 Folkefinansiering

Nå har foreningen klart å samle inn de pengene som skal til for i det hele tatt å starte en skikkelig innsamlingsaksjon. Da blir det snakk om folkefinansiering – det som på engelsk heter crowdfunding.

– Vi har allerede fått en million kroner fra Bergesen-stiftelsen. Så satser vi på crowdfunding på Bidra.no, sier Sonja Holterman. Det koster 25 000 kroner å komme igang, og de pengene gikk det raskt å samle inn.

 Fem millioner kroner

Målet er fem millioner kroner totalt. Siden mange har behov for slik medisin, tror hun at det vil være godt mulig å oppnå det.

– Jeg vet at de når ut ganske bredt på Bidra.no, og så har vi jo laget en flyer som vi kan trykke opp slik at vi har noe på papir som vi håper folk kan dele ut og legge rundt omkring. Det finnes jo veldig mange lokale organisasjoner som samler inn penger til gode formål, sier Sonja Holterman.

Sonja Holterman 

Sonja Holterman leder Forening for forskning på narkolepsi.

 

 

Del