Digitale tennis- baller

Night Balance – Det er et digitalt svar på tennisballen som tvinger deg til å sove på siden eller magen. Apparatet som snur deg over i bedre sovestilling, kommer snart til Norge. Det er et maskefritt alternativ til CPAP, ifølge Philips. Noen av dem som lider av søvnapné, får god hjelp bare de slutter å sove på ryggen.

Posisjonsterapi

Tidligere var det tennisballer på ryggen som var Petter Smart-løsningen. Nå skal det bli Night Balance i stedet. Den omtales som «posisjonsterapi» og bruker forsiktige vibrasjoner for å oppmuntre deg til å bytte stilling når du ligger og sover. De som slutter å puste bare når de ligger på ryggen, tilpasser seg godt til dette hjelpemiddelet. Rundt fire av ti søvnapnépasienter har pustestopp bare når de ligger på ryggen, ifølge Philips.

Flere vil bruke den

Forskning som leverandøren har støttet, viser at brukerne opplever Night Balance som enklere å bruke, enklere å justere og mer komfortabel enn annen behandling. 74 prosent av dem som har fått den, bruker den mer enn fire timer i løpet av en natt. For CPAP er tilsvarende tall i denne undersøkelsen 65 prosent. – Hva som er riktig søvnbehandling, varierer fra person til person. For dem som lider av søvnapné som er avhengig av liggestilling, kan det være et nederlag når tradisjonell behandling ikke møter de spesifikke behovene deres, sier Mark D’Angelo, som er sjef for søvnproduktene til Philips, i en pressemelding.

Night Balance kommer med trådløs tilkobling og en mobilapp som passer på produktet og samler data til pasienten og legene.

Til Norge i høst

I USA og sju europeiske land har den vært tilgjengelig i snart tre år allerede. Nå er den også på markedet i Danmark, og 1. mai ble den lansert i Sverige. I Norge kommer den ikke før til høsten, forteller Jonny Eriksson. Han er ansvarlig for masker, CPAP og søvn hos Philips i Sverige, og har også ansvaret for Norge midlertidig i påvente av at det blir ansatt en fast norsk søvnansvarlig.

Tekst: Georg Mathisen

Philips Night Balance vibrerer for å få brukeren bort fra å sove på ryggen.

 

 

 

 

 

Nattvibratoren virker digitalt og er en enklere og sikrere variant av å feste tennisballer til ryggen.

 

 

 

 

Den kobles til en app på mobilen din.

Del