Airsense 11 kommer 17. mai

Den nye CPAP-modellen fra ResMed er godkjent og lanseres 17. mai. Etter hvert skal AirSense 11 overta for AirSense 10 blant norske brukere. 

I påskeuken ble den CE-godkjent, og i mai blir den lansert i Europa. – Det er mye som er nytt, og hovedforskjellen er at det blir større involvering fra brukernes side, sier daglig leder Knut Valland i ResMed.

Samme behandling

Han snakker om nye Airsense 11. I dag er det nummer 10 som er standardvalget for norske CPAP-brukere. Nå kommer det ny modell, og den lanseres på selve 17. mai. Valland innrømmer at europeiske kolleger har svært stor sans for hvordan lanseringsdagen skal markeres i Norge.  – På selve behandlingen er funksjonene ganske like. Det er litt annen design, den er litt mindre, den har touch screen og den er generelt en mer moderne maskin, men behandlingsmessig vil den gjøre den samme jobben, forteller Valland.

Brukermeninger

Derimot blir det altså nye muligheter for brukerne til å si hva de mener: – De kan gi mer subjektiv tilbakemelding om behandlingen til sykepleier og leger, via telemonitoreringsløsningen på alle sykehusene. Nå har alle sykehusene unntatt Helse Sør-Øst godkjent ordningen, og vi håper den blir godkjent i løpet av våren, sier han.

Airsense 11 kommer også med MyAir-koblingen – Hvis du kobler den sammen med maskinen, får du mange tips, triks og videoer på appen. Teknologien utvikler seg hele tiden, og det prøver vi å utnytte i samarbeid med CPAP-en, sier Valland. I vår har MyAir fått en oppgradering. Der var det en del problemer, men ifølge Valland skal de være rettet opp nå. Han oppfordrer folk til å sende inn melding på support-eposten hvis det er noe som ikke virker.

Lettere å komme i gang

Litt av grunnen til at pasientene skal få melde tilbake mer og enklere, er å hjelpe flere av dem som starter behandlingen, til å komme godt i gang og fortsette å bruke CPAP-en. – Dette er ofte det som er problemet de første ukene. De tingene vi kommer med nå, tror vi at skal hjelpe både klinikerne og pasientene til å lykkes, melder han. Så blir det en prosess som må gjøres unna før nye søvnapnépasienter får den nye maskinen. – Når det kommer en ny modell og den er behandlingsmessig lik, kan vi erstatte den gamle til samme pris. Nå starter vi opplæring på sykehusene, forteller Knut Valland i ResMed.

Tekst: Georg Mathisen

 

 

Airsense 11 er snart på vei ut i Norge. (Foto: Resmed)

Del