Våken Hverdag i Trondheim

Årets aksjon var lagt til Trondheim og i samarbeide med lokallaget ble det vellykkede aksjonsdager. To dager med stand på Trondheims travleste kjøpesentre og brukermøte med CPAP og masker.

Første dagen var det stand på Trondheim torv og standen ble reist midt inne i kjøpesenteret ved informasjonen. Der var ledelsen veldig opptatt av at vi skulle begrense oss og ikke henvende oss til folk, forteller Inger-Johanne Henriksen Serrano. – Men det gjorde ikke noe for folk kom bort til oss allikevel. Spesielt en dame som var fortvilet, snakket jeg med i 30 med mannen ved siden av. Han var også engstelig. Hun hadde sterk søvnapné og takket og takket for hjelpen. Hun skulle ringe fastlegen sin med en gang.

Henriksen Serrano forteller at det er mest godt voksne mennesker som kommer til standen. De helt unge kommer ikke. –Vi hadde god pågang av interesserte mennesker hele tiden, forteller hun. Vi ga ut brosjyrer og innmeldingsskjema og Somnus og vi hadde med oss refleks, sukkertøy og handlevognmynter. Vi inviterte også alle vi kom i kontakt med til brukermøte om ettermiddagen. Alle vi møtte var svært positive.

Om ettermiddagen var det brukermøte med de nyeste CPAP-ene og godt utvalg av masker. ResMeds representant Katrine, kom fra Oslo med masse utstyr og masker.

–Det ble et meget vellykket brukermøte, forteller Inger-Johanne. Det kom godt med folk og de hadde masse spørsmål. Vi orienterte og svarte så langt vi kunne og de som kom var veldig fornøyde. Dette var en type møte vi bør kunne arrangere andre steder også, sier hun.

Dagen etter var stand på det store kjøpesenteret City syd like utenfor Trondheim. Her fikk Søvnforeningen ha stand rett ved inngangen og det var så populært at folk kom bort for å få informasjon allerede mens vi monterte standen.

Vi var fem personer på standen og det var tidvis kø for å få snakke med en av oss, forteller Inger-Johanne fornøyd. Vi gikk til og med tom for brosjyrer og materiell og måtte kaste oss i en taxi for å hente mer. Taxisjåføren hadde søvnapné selv og tok imot brosjyrer som han skulle dele ut til søvnige passasjerer. Folk hadde lest i Adresseavisen og i Byavisa at vi var der. Derfor kom det så mange. De trengte råd om maskiner og masker, og mestring og behandling. – Vi hadde mange koner, som skulle hjem og skremme mannen til legen siden han sluttet å puste om natten. Og vi hadde en mor og datter som var fortvilet over mannen/faren som ikke ville gjøre noe med pustestoppene sine.

–Det var utrolig viktig at vi fikk lokal omtale på forhånd, sier Inger-Johanne Henriksen Serrano. Vi hadde annonse i Adressa og i Byavisa. Vi hadde lagt inn arrangementene i alle elektroniske kalendre. Vi sendte invitasjon til alle medlemmene i Trøndelag og ikke minst var det et stort intervju med vår nestleder Krister Olsen i Adresseavisen med maske og det hele.

En årlig aksjon «Våken Hverdag» er verdifull fordi vi når mange mennesker, og vi tror vel at vi kanskje redder noen liv med opplysningsarbeidet vårt, sier hun.

Møte Trondheim (3)

Brukermøte med CPAP og masker fra ResMed var godt besøkt og de som kom fikk svar på mange spørsmål.

Stand Trondheim (7)

Inger-Johanne Henriksen Serrano (t.v.) og Lisbeth Fjell Leithe fra fylkeslaget i Bodø snakker med interesserte på stand.

 

 

 

 

 

Del