Tok sovemedisin – fikk fengsel, bot og mistet lappen

Tønsbergs Blad forteller følgende historie:  Pensjonisten ble dømt til betinget fengsel og 5.000 kroner i bot etter at han kjørte bil påvirket av sovemedisinen Zopiklon. Det tilsvarte en promille på rundt 1.0. Kjøreturen på E18 endte i kollisjon med en lastebil.

Pensjonisten kjørte på E18 1. november 2017, da uhellet skjedde – og det i høy fart. Han kjørte inn i tilhengeren på en lastebil, som kjørte i samme retning. Heldigvis ble det ikke personskade, men det ble materielle skader både på personbilen og lastebilen.

Det viste seg at pensjonisten var påvirket av Zopiklon. Folkehelseinstituttet vurderte den samlede konsentrasjonen til å være «relativt høy», med en promille som tilsvarte 1.0.  Påtalemyndigheten mente at mannen burde dømmes til 20 dagers fengsel, som skulle gjøres betinget med en prøvetid på to år. I tillegg burde mannen få en bot på 5.000 kroner.

Veitrafikkloven sier at når man har en promille på mellom 0.5 og 1.2, så skal man straffes med bot og betinget eller ubetinget fengsel.  (Kilde: Tønsbergs Blad)

Dette er Zopiklon

■ Zopiklon Mylan er et sovemiddel med hurtig innsettende effekt (ca. 30 minutter).

■ Den forkorter innsovningstiden, forlenger søvnens varighet og reduserer antall nattlige oppvåkninger.

■ Zopiklon Mylan brukes til behandling av forbigående og kortvarige søvnvansker hos voksne.

■ Zopiklon Mylan brukes også som støttebehandling i et begrenset tidsrom ved behandling av kroniske søvnvansker hos voksne.

Kilde: Felleskatalogen

Del