SORIA MORIA: Stillere nese- maske

Først kom maskene som bråker mindre. I neste omgang kommer Avalon Medical også med sin egen CPAP. – Vi driver først og fremst med store anestesimaskiner, men nå prøver vi oss på maskemarkedet. Det blir litt David mot Goliat, sier Erik Egeland.

Nesemasken Nina

Han arbeider for Avalon Medical. Selskapet har lansert den nye nesemasken Nina til CPAP-brukere i Norge. – Det som er spesielt, er en patentert løsning på hodestroppen, sier Egeland og viser hvordan den er utstyrt med nummerering. Det betyr at når du har tatt den av og vasket den, så vet du hvor du skal sette borrelåsen for å få stroppen akkurat like stram som før.

Best på lyd

– Den andre tingen som denne masken gjorde det best på i testing, er lydnivået. Dette er den stilleste nesemasken, sier Egeland. Grunnen til det er filteret som sitter på kneet mellom selve masken og slangen. – Det er vevd med hydrofobisk materiale – det vil si vannavstøtende. At det er vevd i stedet for å være plast med hull, gjør at luftstrømmen går alle veier i stedet for bare rett ut av hullene. Det gjør dette til en stille maske, forteller han. Foreløpig kommer masken med silikon mot ansiktet; den er ikke laget i noen versjon med minneskum.

Kommer med CPAP

Erik Egeland har ikke lov til å fortelle om at Avalon Medical også er på vei inn på markedet med CPAP. Søvnforeningens sekretær Marit Aschehoug, derimot, hun kan fortelle om det. – Den kommer, og den kommer med innebygd batteri, forteller hun. Den kommende CPAP-en lader opp batteriet mens den brukes, slik at hvis strømmen går i løpet av natten, fortsetter CPAP-en å virke. Hvor lenge den går på batteri og de andre spesifikasjonene, det er ikke kjent ennå, men håpet er at den skal være forholdsvis billig.

Tekst og foto: Georg Mathisen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Masken Nina er helt ny på markedet, forteller Erik Egeland i Avalon Medical.

Del