SORIA MORIA: Nytt æres- medlem

– Makan til arbeidsjern er virkelig vanskelig å finne, sa styreleder Pål Stensaas i Søvnforeningen og utnevnte Marit Aschehoug til æresmedlem. I dag er hun sekretær og kasserer i Søvnforeningen. – Ikke alle er klar over at Marit er en av dem som brøytet vei for andre kvinner i topplederstillinger i media. Hun er blant de modige som har utfordret et steinalderpatriarki, fastslo Pål Stensaas.

Overrasket

Da deltagerne på mestringshelg i foreningen fikk med seg en forsinket 40-årsmarkering med konsert og kåseri av Louis Jacoby og Ra sanglag, åpnet lederen det hele med å overraske både Marit Aschehoug og alle de andre i salen. – Du bruker flere timer og arbeidsdager og -netter enn noen annen på en rekke engasjement, men aller mest på Søvnforeningen. Slik har det vært i mange år, og slik vil det fortsette, ifølge Stensaas. Han trekker spesielt frem Somnus. – Det beste medlemsbladet for pasientorganisasjoner, mener han.

Medlemsrekord

Søvnforeningen har aldri hatt flere medlemmer enn akkurat nå. – Ikke minst på grunn av deg, da han da han overrakte synlig bevis på æresmedlemskapet. Pål Stensaas karakteriserer Marit Aschehoug som direkte og bestemt, teamarbeider og lyttende, og en sann fornøyelse å samarbeide med. – Du har mer kunnskap om diagnoser enn de fleste og er dronningen av CPAP og masker. Du er ikke redd for å stille på tv i pysj og maske eller få brettet ut ditt liv med søvnapné på tabloidenes førstesider, sier han. Margaret Ramberg – tidligere leder og selv æresmedlem – fulgte opp med å overrekke «Somnus», en liten tass som hun hadde laget selv. – Du har gjort Somnus til et topp fagblad, sier hun.

Tekst og foto: Georg Mathisen

Pål Stensaas utnevnte en intetanende Marit Aschehoug til æresmedlem.  Fire æresmedlemmer var samlet på mestringshelg – fra venstre Marit Aschehoug, Alfhild Lehne, Per Egil Hesla og Margaret Ramberg.

 

Del