Leger truer med blå resept- nekt

Legeforeningen truet med å stanse blå resept fra fredag 21. januar – nå snur Kjerkol. Det skriver VG.  Legeforeningen har truet med å be medlemmer om ikke å skrive ut blå resepter innen fredag, hvis ikke regjeringen reverserer lovendringen som kan gi leger store bøter. Nå gjør helseminister Ingvild Kjerkol retrett og åpner for forskriftsendringer.

Fra 1. januar kan Helsedirektoratet straffe leger med gebyr på inntil 213.000 kroner dersom de skriver ut blå resepter på feil grunnlag. Det har skapt svært sterke reaksjoner i Legeforeningen.

Onsdag kveld sier helseminister Ingvild Kjerkol til VG: – Vi ser at denne forskriften har urimelige utslag, og jeg har derfor startet arbeidet med endringer.  – Det er bra at ministeren viser vilje til å løse saken, sier president i Legeforeningen, Anne Karin Rime til VG. – Vi har vært tydelige i våre krav og må se hva som ligger i denne endringen, sier Rime.  Visepresident Nils Kristian Klev, som også leder Allmennlegeforeningen sa onsdag kveld til VG at Legeforeningen ikke kunne la medlemmene «stå en knipe som dette.»  Les hele saken i VG

Del